Hoog gevoelig, zelfreflectie

Shopping en kassa stres. Maar hoeveel is mij??

Weekly blog – Shopping en kassa stres. Maar hoeveel is mij??

Ik liep in de stad de Holland and Barret winkel binnen. Wat er daarna gebeurde is weer een te gek voorbeeld wat ik graag wil delen. Hoeveel van het humeur en reacties is ECHT VAN MIJ?

Even wat aroma therapie lavendel flesjes halen was het plan.
Er was een mooi kortingsactie. Tweede voor 1 euro was de actie Maar geld dat ook voor de grote flessen? Geen medewerkers in de buurt. Dan maar naar de kassa ff vragen.

Bij de kassa aangekomen moest ik even wachten op een vrouw die net hulp kreeg van de medewerker van de winkel. Welke vitamines te nemen voor iets. Ik was net te laat. Een man, sportief gekleed ook. Hij stond aan de andere hoek van de kassabalie. Hij kwam daar net te gelijk aanlopen of misschien net iets eerder mij? Hij zou eind 60 kunnen zijn maar gestyld als 45,- jaar. Kort strak jackie en oranje sportieve broek en rode zeilpet. Een echte Avonturier look. En het stond hem goed. De man ging nu naar mij toe lopen en ging voor mij tegen de kassa aan leunen.

 

Symptomen

De vrouw kreeg nog steeds hulp van de enige medewerker in de winkel.
Ik voelde steeds meer enorme haast en ergernis in mij opkomen.
Terwijl ik juist het schouwspel zo mooi vond hoe de medewerker rustig geduldig haar hielp en goed advies gaf terwijl wij bij de kassa aan het wachten waren.
En toch in mijzelf was er stress. Met gedachten van; ,Wat een onzin dit advies’. Kan het niet wat sneller. Tjonge jonge.
Een gekke gewaarwording in mij. Ik die geduldig aan het luisteren was, hoe de medewerker zo vriendelijk en nog eens in erg mooi Engels accent de klant te woord stond. En anderzijds die drukkende stress en gedachten er door heen. Met steeds meer onrust in mijn lichaam. Ik kon niet eens meer echt rustig staan. En de man voor mij had het zelfde.

Na het verkregen advies werd de klant ook gelijk bij de kassa geholpen.
En in mij vervolgde de discussie ‘Ja hoor, was zij wel als eerste’
‘Volgens mij wel; ging mijn innerlijk dialoog verder. En de donkere wolken werden compacter en krachtiger. Als of de winkel donkerder werd. Ik snapte het niet.

Afschermen van mijzelf

En in eens dacht ik; is dit wel van mij? Oh ik heb mezelf nog niet afgeschermd ? Hoeveel is eigenlijk van mij van deze onrust, stress en humeur?
En op het moment dat ik daarin wakker werd, tikte de sportieve man plots hard met het blikje op de kassa. Als een verveelde puber en liet het daarna staan. ‘Dag hoorrrrr!!!!’zei hij. En liep snel weg.
En met zijn vertrek verdween als sneeuw voor de zon de donkere wolken. Rust en vrede keerde terug in mij. En ik begon meteen weer te glimlachen.

 

Wat was van mij en wat was in het gevoel van een ander

Niets en ook niet was van mij in energie van de stres en humeur.
En de te gekke actie korting gelde ook nog voor grote flessen. Nice!!
Maar toch even mezelf afschermen en zuiveren voor de verdere shopping experience ?

Wie herkent zich hierin? Of heb je opmerkingen of vragen. Ik beantwoord ze graag.

#blog #shoppingexperience #InnerFreedomTechnique 

Write a comment